San José State University
Department of Economics

applet-magic.com
Thayer Watkins
Silicon Valley
& Tornado Alley
USA

Srinivasa Ramanujan,
en Mathematicianbriljant
Utöver jämförelse

Hade han dök upp i en stad av avancerat lära från en familj av noterade mathematicians som hans prestationer skade fortfarande har bedövat, men han var född in i en fattig familj av inga noterbara professional färdigheter i en världsdel som var knappt några kunde även förstå naturen av hans begåvningar. Hindren till his som uppnår hans mål av passande en professional mathematician, var vid den oöverstigliga rimliga bedömningen. Yet han gjorde, och folket runt om världsstillbilden marvel på färdigheter av Srinivasa Ramanujan.

Ramanujan var född på December 22, 1887 eroderar in, en mindre stad i Madras som var statlig (nu Tamil Nadu) i södra Indien. Hans fader var en vara kontorist i ett tyglager. Familjen var brahminen, och Ramanujans maternal farfar var en mindre representant i en lokal domstol. Således familjen var fattig men socialt respektabel. Ramanujan var bördig att farfar hus eroderar in. His fostrar och avlar snart, efter hans födelse som var rörd med honom till ett hus i som bogserades av Kumbakonam och Ramanujan, växte upp där.

Ramanujans familj tog ibland i deltagareboarders, och det var till och med dessa att Ramanujan introducerades först till formell matematik. En av boardersna lånade honom en trigonometrytext, då han var tolv, och Ramanujan styrde den vid självt inom ett år.

Då Ramanujan var sexton och, stilla i kickskola en elderly vän, som visste av hans brådmogna matematiska begåvning, gav honom den George Carrs synopsisen av elementära resultat i ren och applied matematik. Denna encyclopediska lunta för två volym innehöll sex tusen theorems på alla fält av matematik. Som Ramanujan läste och fungerade his långt till och med dessa theorems, han upptäckte att han kunde härleda resultat som inte var i Carr. Denna var början av Ramanujans matematiska productions och uppsättning tona för hans matematiska karriär.Srinivasa Ramanujan

Staden av Madras som kallas nu Chennai

Britten Öst Indien Företag började upprättande en närvaro i Coromandelen seglar utmed kusten av fjärden av Bengal i södra Indien i det 17th århundradet. Företaget erhöll tillåtelse från lokala linjaler att bygga en fort där. Företaget valde en platsnord av skvallra av den Cooum riveren var ett fiskeläge som kallades Madraspatnam, lokaliserades. Forten kallades Fort St. George.

Det fanns andra villages liksom Mylapore i området som var tempeltowns. Området var liggande vanlig inte mer än 23 fot för en low ovanför havet - jämna. Rice var den viktiga produkten, men det fanns bomullsatt växa och weavers för att konvertera bomullen in i torkduken. Öst Indien Företag uppmuntrade weaversna och merchantsna att sätta norden av forten. FortSt. George upptogs av Britt merchants och blev bekant som bogserad White. Området var Tamilmerchantsna, och satte weavers blev bekant som den bogserade svarten. Mer sistnämnd området namngavs bogserade George.

Staden, som växte upp runt om FortSt. George, blev bekant som Madras efter fiskeläget av Madraspatnam som var ursprungligen på platsen. Tamilhögtalarna kallade emellertid staden Chennaipatnam och mer sistnämnda Chennai.

Staden växte, och britten tog kontrollerar av regionen och all Indien. Regionen ägde rum för en bekant lång period av tid som statliga Madras. Efter självständighet den blev bekant som Tamil Nadu.

Kontrollera av regionen några brittiska merchants byggda trädgårds- hus i områdessouthwest och västra av forten, efter Öst Indien Företag har upprättat färdigt (Nungambakkam, Adyar och Kilpauk).

Några av områdena av tidig sort Madras

Med tiden där framkallade ethno-klosterbroder-språkliga enklaver i staden. Mylapore och Triplicane blev brahminen. Chepauk till syd av ön bildade vid utgreningen av den Cooum riveren blev Muslim. Royapuram till norden av forten utöver den bogserade svarten (bogserade George) blev ett område av den kristna settlementen. Västra av Royapuram i ett område, bekant som Washermanpet blev ett område var weavers bodde. Weavers bodde också i det Chintadripet området till southwesten av forten och utöver ön i den Cooum riveren.

I moderna tider ett industriellt parkerar skapades på Guindy, omkring fyra miles southwest av forten utöver den Adyar riveren.

(Att fortsättas.)

 

Demographics av Madras (Chennai)

Den språkliga sammansättningen
av populationen av Madras,
1961
SpråkProportionera
Tamil72%
Telugu14%
Malayam3%
Urdu5%
Annat 6%

Tamil, Telugu och Malayam är språk i den Dravidian familjen. Urdu är ett språk nära släkt till Hindi men med beståndsdelar av den inkorporerade perser och arabiskan. För mer på naturen av Urdu se Urdu. Omkring 17% av populationen talar engelska som ett andra språk. Populationen är huvudsakligen hinduisk i religion, men det finns lilla Muslim och kristna minorities.


Armod och den matematiska utbildningen av Ramanujan

Som nämnda föregående Ramanujans familj var fattigt men respektabelt. Han var kompetent att gå till den lokala kickskolan var han mottog utbildning i elementär matematik. Till och med högskoladeltagare som stiger ombord med hans familj han, introducerades till mer avancerad mathetics och började att lära på hans eget. När han avslutade kickskolan som han tog en konkurrenskraftig undersökning, som han tjänade i sådan kick, markerar att han gavs ett stipendium till en lokal högskola, den regerings- högskolan på Kumbakonan. Där hans matematiska utveckling fortsatte väl, men han intresserades inte mycket i annan betvingar. I del denna var en materia av honom som så fascinerades med matematik att han inte önskade att spendera hans tid som var tänkande om annan akademiker betvingar. Också något av betvingar var positivt distatsteful till Ramanujan, i synnerhet psykologi, som var antagligen egentligen physiology. His jagar i involverad psykologi dissekeringen av grodor. Ramanujan var ett innerligt hinduiskt och appalled på vad han märkte som meningslös och omoralisk grymhet. Då undersökningarna kom på avsluta av året som han vällde fram mycket i matematik men, han missade annan betvingar och därför borttappadt hans stipendium.

Ramanujan var kompetent att avsluta ett år på en annan högskola, den Pachiappa högskolan i 1906, thanks till ett annat stipendium. (Det stipendium klipptes in till hälften, då en annan deltagare som applicerades för ett tillgängliga stipendium och det enda, delades mellan tvåna av dem.), emellertid i undersökningarna på avsluta av 1907 som han missade igen fattig kapacitet i, betvingar tack vare annat än matematik.

Despite hans akademikerfel Ramanujan kastade självt in i pursuiten av nya resultat i matematik. Han fungerade long och hårt. En vän av Ramanujan som var bekant som Sandow, förband efter konversationen med Ramanujan:

Sandow: Ramanju dem all appell dig ett snille.

Ramanujan: Vad! Mig ett snille! Se min armbågar, den skar berättar dig storyen.

Sandow: Vad är all detta, Ramanju? Why är det så busen och svarten?

Ramanujan: Min armbåga har bliven buse och svart i danande ett snille av mig! Natten och dagen jag gör min beräkningar kritiserar på. Den är för långsam att söka efter en trasa för att torka den med. Jag torkar den nästan varje kritisera få minuter med min armbågar.

Sandow: Så du är en mountain av industri. Why använd en kritisera, när du måste att göra så mycket beräkning? Why inte använd pappers-?

Ramanujan: När mat sig själv är ett problem, hur kan mig finna pengar för pappers-? Jag kan kräva fyra reams av pappers- varje month.

Sandow går på att fråga hur Ramanujan får pengar för mat. Ramanujan var ett innerligt hinduiskt och trott i gudarna och gudinnorna av Hinduism. Storyen han förbinder shows hur Ramanujans kultur till och med den medlemmar kom till his bistår. Till graden, som gudarna och gudinnorna är rättvisa, monogrammärkningar av aspekter av den kultur kan vara gudarna, och gudinnor som han trodde kom in, till his bistår.

Första Ramanujan var allra under tryck från hans parents att finna något hjälpmedel för att stötta självt i liv. I 1907 Ramanujan gick för en intervju med en man som var en ställföreträdande collector av revenue med den Madras civilförvaltningen. Hans känt var Ramaswamy Ayyar, och han var en grundare av den indiska matematiska societyen. I intervjun Ramanujan berättade Ayyar av his intresserar i matematik, och visat honom en av hans anteckningsböcker hade att innehålla resultaten Ramanujan funnit. När Ramanujan berättade Ayyar att han önskade ett jobb som en vara kontorist sagda Ayyar att Ramanujan might att förlora hans matematiska begåvningarbete som en vara kontorist. Ramanujan var distraught, men Ayyar sade att han skade fynd a långt för att hjälpa honom utan att ha honom att fungera som en vara kontorist. Ayyar gav Ramanujan en märka av rekommendationen som han skulle ta till en annan Professor Ayyar, som händde att ha varit Ramanujans instruktör i förflutnan.

Den ägde rum inte till December av 1910 som Ramanujan följde igenom på Ramasway Ayyars anvisningar. Då Ramanujan tog som märker av rekommendation till Professor Seshu Ayyar, Professor Ayyar passerade på honom med en notera av inledning till Ramachandra Rao som var en regerings- representant och presidenten av den indiska matematiska societyen. Rao som frågas att se Ramanujans anteckningsbok. Når att ha skummat till och med den för fåtal minutes Rao realiserade att Ramanujan hade funnit resultat som var okända till andra mathematicians. Rao grundar därefter var Ramanujan bodde. Den var i området i Madras nära badstranden som var bekant som Triplicane. Rao informerade Ramanujan att han skade mottar några pengar varje month för att ta omsorg av his uppta som omkostnad. Detta möjliggjorde Ramanujan som gör hans matematiskt, forskar dygn. Han tog avbrott för en afton går på badstranden och för sömn.

I Februari av Ramanujan 1912 blev otryggt nog om hans framtid att han säkrade ett clerical placerar med den Madras porten litar på kontoret. Hans lön var 25 rupees per month.

Ramanujan fungerade på porten litar på kontoret för endast ett år. Under den tid han verkar för att ha funnen tid att fungera på matematik, därför att fåtalet täcker av detta arbete får oavsiktligt överfört till porten litar på supervisor'sens kontor tillsammans med någon officiell legitimationshandlingar.

I S.R. Ranganathans bokar Ramanujan: Manen och mathematicianen där är ingen omnämnande av storyen, att Ramanujan fungerade två tillfoga maskiner strax, en med varje räcker. Denna story som dykas upp kanske från någon för, vem matematik betydde endast aritmetisk och kunde endast föreställa på så sätt vad ett matematiskt snille kunde göra.

Under Ramanujans period av arbete med porten lita på kontoret som en vän av his sågar honom, samlingen lappar upp av pappers- emballage. Ramanujan berättade honom att den var för att göra hans matematik. Då Ramanujan inte hade vanligt pappers-, han använde skriftligt på pappers- och skrev över writingen i rött ink.

Det vård- av Ramanujan

Antagligen den mest misleading aspekten av de kort biografierna av Ramanujan är att de lämnar intrycket som klimatet och bristen av passande mat i England för den vegetarian Ramanujanen förstörde his som var vård-. De faktorer var inte goda för hans vård-, men hans vård- var bekymmersamt long, för han reste till England. Hans vård- kan ha varit svagt vård- villkorar tack vare i södra Indien och tack vare genetiska faktorer. His fostrar tråkmånsen flera barn som inte fortlevde spädbarnsålder. Hans allmänt fattiga vård- kan ha bidragit till hans contraction av tuberkulosen.

En deltagare, som visste Ramanujan på den Pachaiyappa högskolan i 1906-1907, Radhakrishna Ayyar, hade några intressant observationer av Ramanujan. Ayyar observerade att Ramanujan var mässan och mjukt av särdrag, som ett skade, förvänta av någon som inte var fysiskt aktiv. Ayyar sade att, då Ramanujan koncentrerade på någon mental uppgift pupilsna av his, synar skade försvinner. Ayyar och andra noterade att Ramanujans synar synts intensely genomträngande. Emellertid Ramanujan var inte återtagen och reserverad. Han var en vänlig conversationalist och gillat för att tala om religion och philosphy as well as matematik. Han var ett ganska innerligt hinduiskt och ansedd guden Narashima av special significance för honom.

I 1909 Ayyar bodde i det Triplicane området av Madras. En dag Ramanujan ankom på Ayyars uppehåll med häst-vagnen. Han var mycket sjuk, och hans landlord i bogserade George (ett annat område av Madras) frågade honom att gå direkt med vänner som kunde ta omsorg av honom. Ayyar gav Ramanujan som his bäddar ned och försökt att ta taken av honom, men Ramanujan var svårt vägra för tålmodig vad hans caretakers tanke skade är hjälpsamma. Ayyar tog Ramanujan till en manipulera som said Ramanujan bör överföras hem till hans familj, därför att han skade konstant omsorg för behov. När Ayyar satte Ramanujan på drevet för Kumbakonam Ramanujan intrusted Ayyar med två anteckningsböcker och gav honom anvisningar på vad för att göra med dem om honom, Ramanujan som dogs. Lyckligtvis återställda Ramanujan. Förbi 1911 hade Ramanujan gått tillbaka till Madras. Ayyar noterade att då han hade en räcka i att sätta Ramanujan i kontakt med Ramachandra Rao som beviljade Ramanujan en månatlig stipend av 20 till 25 rupees per monthen, som möjliggjorde Ramanujan för att fungera på hans matematiskt forskar ostört.

Ramanujans familj och vänner

Avbilda av Ramanujans personlighet, som kommer från reminiscencesna av de, som visste honom, är en av en vänlig, blyg och blygsam person som var devoutly klosterbrodern, as well as att ägnas till matematik. Till his fostra honom var en hängiven och lydig son som kontrar henne endast på sällsynta tillfällen. Till hans skolakompisar han var någon, som kunde underhålla dem med recitations av religiöst philosohy, men kunde också berätta dem om vetenskapliga materier liksom astronomi.

En anekdot släkt av en vän indikerar en ovanligt vänlig personlighet. Ramanujan var på en pekar i hans högskolakarriär som delar ett rum med två andra deltagare som var bröder. Ramanujan och en broder blev upp samtal sent om astronomi. Den annan brodern, peeved på att ha hans sömn distrubed, dumpat en kruka av bevattnar på Ramanujans huvud, ordstäv att dousingen var att kyla av Ramanujans överhettade hjärna. I stället för att reagera med våldsam vedergällning Ramanujan meddelade att han hade precis badats i den Ganges riveren.

I Ramanujans 1909 fostra grundar honom en wife. Hon var endast nio gammala år på tiden och det behövda staget med her familj till pubertet. Även om hon kom till Ramanujans familj hus, his fostrar skade inte låtet koppla ihopsömnen tillsammans i samma bäddar ned för en numrera av år. De hade aldrig barn, och det är möjligheten att förbindelsen consummated aldrig. Ändå Ramanujan var klart ganska förtjust av hans wife, Janaki. Då Ramanujan som gicks tillbaka till Indien från England som, his fostrar, mötte honom, utan att komma med Janaki along och, Ramanujan var rubbningen på denna. Mer sistnämnd hemmastatt, på grund av hans sjuka vård-, Ramanujans fostrar frågade honom att överföra Janaki baksida till her familj och Ramanujan som vägras för att göra detta.

Ramanujans resa över det djupt, mörkerhav till England

Kotterit av fläktar av Ramanujan som hade fungerat för att finna honom fonder för att bo på började snart till sökandenväg att överföra honom till England, var han kunde vara i kontakt med mathematicians, som var på hans jämnt. De manade honom för att överföra exempel av hans arbete till mathematicians i Britannien.

En märka var skriftlig, att innehållet ett val av omkring hundra theorems som Ramanujan hade upptäckt. Texten av märka kan välla fram har formulerats av några supporters i Madras, därför att den inte visade den vanliga ytterlighetmodestyen av Ramanujan som var själv om hans arbete. Kopierar av märka överfördes till tre mathematicians i England. Två av mottagarna deign inte för att svara och kanske läste inte ens märka. Den annan mottagaren var George som var härdad av Cambridge University, en av de bästa mathematiciansna av hans dag. Härdat och en kollega, John Edensor Littlewood som fungeras till och med de purported theoremsna för att verifiera deras giltighet. Inte alla var korrekta, men mest var. Detta övar övertygat härdat att Ramanujan var en superlativmathematician. Härdad därefter uppsättning som finner a långt för att komma med Ramanujan till Cambridge. I Februari av härdad 1913 skrev en märka till Ramanujan som uttrycker his, intresserar i Ramanujans arbete. Härdat också startat dra stränger för att få Ramanujan service för hans arbete. Myndigheter på universityen av Madras g Ramanujan med ett forskastipendium som betalade honom på en klassa mer än två gånger vad han hade tjänat som en vara kontorist. Det var ingen enkel materia för att universityen ska göra detta, därför att Ramanujan inte hade mottagit en högskolagrad.

Att komma med Ramanujan ut ur Indien var också ingen enkel materia. Det finns i hinduisk teologi en prohibition mot att korsa det djupt, mörkerhavet, och Ramanujan var en hinduisk gudfruktig. Den första entreatyen vid härdat till Ramanujan för att honom ska komma till Cambridge kasserades. Antagligen denna kassering var dess godtagande skade har inte endast involverat his som går mot hans egna religiösa principer, men också den skade gäller disobeying hans devoutly klosterbroder fostrar.

Gudinnan Namagiri
Ramanujan och en vän, Narayana Ayyar som spenderas tre dagar som i rad ber till gudinnan Namagiri för att henne ska ge vägledning. Gudinnan Namagiri hade en special significance i familjen. Ramanujans fostrar said att Ramanujan var född efter her parents som bads till Namagiri för att välsigna henne med en son. Efter Ramanujan och Ayyar som bes för vägledningen av Namagiri, Ramanujans fostrar hade en dröm som hon sågar i her son som sitter amongst en grupp av européer med en stor gloria som omger honom. Detta övertygade henne att den var alright för att her son ska resa till England.

I härdade England började en aktion att komma med Ramanujan till Cambridge. En engelsk scholar namngav Neville som gick till Indien för en besöka övertalades för att besöka Ramanujan i Madras och encouage honom för att komma till England.

När Ramanujans resa till England var ordnad kotterit av hans beundra vänner som startades att förbereda honom för snubbla. De tänkte, tyvärr, som den vände ut, den Ramanujan behövde en engelsk stil av klänningen. En vän tog Ramanujan i sidecaren av hans motorcycle till olik diversehandel för att erhålla bekläda. Hans vänner segrade på Ramanujan för att få hans frisyr i européstil och övergav his som var turban för en hatt. All denna ändring av stil gjorde Ramanujan obekväm, och förorsaka obehag fortsatte under hans sojourn i England och var onödig. Folket som han hade kontakten med i England skade har varit perfekt bekvämt med Ramanujan som ha på sig ett turban i stället för hatten.

Även om Ramanujan acquiesed motvilligt till en européstil av klänningen, han var orubblig om att inte ändra maten som han skade äter. Äta inga meat, ägg eller fett det involverat dödandet av djur, som ett hinduiskt honom skade.

Ramanujan lämnade Madras i mars av 1914. Ramanujans vänner i Indien som är ordnad för att honom ges med vegetarian skaffning på hans, sänder voyage till England. Ramanujan litade på emellertid inte purityen av skaffningar som var förberedda vid non-Hindus. För detta resonera i England som han laga mat hans egna skaffningar. Emellertid efter att finna vegetables i wintertimen i England, var svår och tog tid Ramanujans fick inte nourishmenten den honom behövde. Även med ingredienser som tillgänglig Ramanujan nourishment skade, har lidit från hans intensiva preoccupation med matematiskt forskar. Avslutaresultatet var att hans vård- försämras och han avtalade tuberkulos.

Ramanujan var en sällsynt varelse som var berörd vid inspiration och inte egentligen kompetent att ta omsorg av självt. Bädda ned hans vänner måste att berätta honom då Ramanujan klagade om att vara kall på natten i his, att att problemet var att han sovade överst av bädda ned, som han gjorde i Indien, och bör ha sovat under filtarna på his, bädda ned.

Det finns andra exempel av Ramanujans svårighet på att handla med beståndsdelarna av vanligt liv. När, när han laga mat en skaffning för vänner, han var så distraught på en gäst som inte önskar en tredje portion av en maträtt, att han lämnade omgående hans lägenhet med hans gäst som där sitter och inte sågs för flera dagar. Ett annat problem, som Ramanujan hade, var, att han retades av deltagare på den Cambridge universityen, därför att han var så, skyggar.

Av den vetenskapliga etableringen av Britannien Ramanujan lionized. Han tilldelades en ungkarl av graden för konster (B.A.) i 1916 renodlat för hans matematiska studies. I December av 1917 han valdes till London den matematiska societyen. Han installerades in i den kungliga societyen som en kille i 1918 på åldern av 30, en extremt ung ålder för en sådan heder, och han var en av få non-Britterna som är så som de hedrades. Det fanns några som var motvilliga att överhopa sådan heder på en utlänning och ung på det. Några såg till Ramanujan som den Hindoo räknemaskinen. Nära avsluta av 1918 han blev en kille av Trinityhögskolan av universityen av Cambridge. Han var den första indiern som är så som hedrades.

Av vård- Ramanujans 1919 hade försämras till peka var han kunde ej längre fungera i England och behövde omsorgen och komforten av hans familj i Madras. Han gick tillbaka till Indien i 1919. Hans sickness var inte curable, och han dog i 1920 på åldern av 32. Hans död tillskrivas vanligt till tuberkulosen, men det finns bevisar att han led också från en liversjukdom.

(Att fortsättas.)

 

 

 

 


Den matematiska stilen av Ramanujan

Ramanujans stil av att göra matematik framkallade från hans inledning till högre matematik till och med trigonometry och Carrs volym av sex tusen theorems. I trigonometry en kan härleda multitudes av formler (identiteter). Ramanujan sökta efter sådan formler som jag sågar i Carrs volym. Ramanujan frambragte formler som han menade för att vara riktiga på basen av intuitionen och kontrollera av några speciala fall. Han g allmänt inte ett rigoröst preparerar av hans resultat. Allmänt han var inte stark, i upprättande sådan rigoröst, preparerar.

Ramanujan sökte efter for example begränsar av oändlig serie. En sådan serie blev som långt föredrogs av att beräkna den matematiska konstant πen.

För k=0 resultatet är 3.14159273, for k=1 det är 3.141592654. Värdera av π till decimal- 14 förlägger är 3.141592653589793, så Ramanujans formel g ett exakt resultat till 9 förlägger på sekunden kliver. Alldeles Ramanujan hade formler för 17 serie för det reciprocal av π. Det finns inte någon långt någon kunde ha skapat en sådan formel utan ett handlag av snille.

Ramanujan hade ett specialt att intressera i fortsatte bråkdelar; dvs. effektivt oändliga obetydliga konstruktioner. För exempel av utvärderingen av den oändliga serien och fortsatte bråkdelar se serier och bråkdelar.

Mer sistnämnd Ramanujan utvärderade bestämda integrals. I modern tiddatorprogramvara liksom lönn och Mathematica har skapats för att göra sådan evaluationations. Dessa programvara paketerar gör symbolisk uträkning, genom att behandla, stränger av symboler, tills en konfiguration finnas som motsvarar till ett bekant resultat.

(Att fortsättas.)

Ramanujan och Aspergers syndrom

I leoen 1943 som Kanner publicerade en beskrivning av en mönstra av uppförande, verkar för att vara det av en identifierbar undergrupp av den mänskliga populationen. Detta mönstrar inklusive

Detta mönstrar blev bekant som autism. Mer sistnämnd det kändes igen att det inte finns rättvist en singel mönstrar men i stället samlingen eller spectrumen av släkta oordningar. Det kändes igen också att, även om många autistic folk är av mycket inskränkt funktionsduglighet som kan karakteriseras som fördröjt där några, som är av normalt eller jämnt ovanför normala kapaciteter.

I det samma året 1943, att Kanner identifierade autism, Hans Asperger av Österrike identifierade en annan släkt populationgrupp, som har några egenskaper släkta till det autistic, men är allmänt kompetent att fungera ganska väl i mänsklig society men att ha ett olikt funktionsläge av funktionen än den allmänna populationen. Aspergers study var borttappad spårar av för omkring ett halvt århundrade. Det rediscovered och den givna prominencen, när psychologisten grundar att Aspergers arbete hade relevans för att förstå något folk av utöver det vanliga kapacitet och kreativitet. Det folk blev bekant som Aspergers syndromfolk.

Den nationella Autistic societyen av Förenade kungariket ger bedömningarna av proportionerar efter av det olika autistic mönstrar i den allmänna populationen.

GruppProportionera
i Population
Klassiker Autism
(Lärande handikapp
Med IQ under 70
5/10.000
Annat som är autistic
Spectrumoordningar
15/10.000
Aspergers syndrom
Eller fungera för kick
Autism
36/10.000
Annat förband
Syndrom
35/10.000
Källa: Michael Fitzgerald, Autism och kreativitet, Brunner-Routledge, 2004

Några scholars tror att Srinivasa Ramanujan hade Aspergers syndrom. Naturen av Aspergers syndrom och dess förhållande till spectrumen av autismen inte har ännu avgjorts. Kicken som fungerar autistic folk, och Aspergers syndrom har i allmänning en social försämring, men Aspergers syndromfolket verkar inte för att ha någon försämring av deras språkexpertis, även om de kan ansa för att tala på folk i stället för samtalar med dem. Det Asperger folket kan ha noterbara kapaciteter och yet sakna en bestämd allmänningavkänning om de mundane beståndsdelarna av liv.

I fallet av Ramanujan det fanns beståndsdelar av hans tidig sortliv den passform mönstra av Aspergers syndrom liksom hans början att tala förhållandevis sent. Hans försumma av det nonmathematical betvingar i hans högskolaarbete som ledde till hans förlust av hans desperatedly nödvändiga stipendium kunde vara ett exempel av en brist av allmänningavkänning eller den rättvisa fattiga domen. Då i England han inte realiserade att han behövde att sova under filtarna på en bädda ned, skade är ett annat exempel av en brist av allmänningavkänning. His försummar av hans vård- skade är ett annat allvarligare exempel av en brist av allmänningavkänning.

(Att fortsättas.)


HOME PAGE OF applet-magic
HOME PAGE OF Thayer Watkins